ÇELİK KAPI NASIL SEÇİLİR.

09.10.2011 16:50

 

       Çelik Kapı Seçerken Piyasadan Etkilenmemek Doğru kara vermek:

İhtiyaca göre kapı seçmek, kapı seçiminde en mantıklı şeklidir. Yan yana duran çok sayıda kapılardan birini satın alırken daha pahalısını gereksiz yere seçebilirsiniz. Ya da bu daha ucuz diye diğerinin işini görebileceğini zannettiğiniz kapıyı seçebilirsiniz. Bu ikincisi sizin için daha büyük yanılgı olabilir. Halbuki bazen fiyatı daha ucuz bir kapı işini görebilirken güzel görünüşünden ya da acele taktırtmak istemek ya da farklı sebeplerden fiyatı daha pahalısını seçebileceğiniz.

Belki bir çok şeye fiyatına göre karar vermek zorunda kalınabilir ancak ucuz diye veya güzel görünüyor diye depreme dayanıksız ev alınmazsa, çelik kapıda fiyatına göre veya sadece görünüşüne göre karar vereceğiniz bir alış-veriş şekli değildir. Çünkü kapı duvar ve evle bütünleşen yapı objesidir. İzolasyonu, güvenliği, dayanıklılığı, estetiği, gürültü gelmemesi ve arızalanma ihtimali hep bir arada düşünülmelidir. Tam ihtiyacına göre kapı seçmek en mantıklı seçimdir.

Şimdi web sitemizden şecilecek bir kapıda bu yanılgıya düşmemek için size yardımcı olacak saptamaları sıralayalım. Bunun için ilk önce kapıyı hangi ihtiyaca göre aldığımızı belirlememiz lazım.

Örnek olarak:

1. Sorunsuz olsun çok özelliği olmasına gerek yok ise

•Standart Çelik kapı

2. Sorunsuz – garantili – güvenli ucuz – ses soğuk girmesin ise

•Özel güvenlikli standart kapı

3. Güzel bir kapı – aynı zamanda klasik kapıdan sağlam – orta fiyat ise

•Panel kapı

4. Güzel bir kapı – aynı zamanda ö.g. kaplamalı kadar sağlam – orta fiyat ise

•Ö.G. Panel kapı

5. Kaplamalı kadar özel estetikli – güvenlikli – kaliteli malzemeli- orta fiyat ise

•Eskitme kapı

6. Kaplamalı özel estetikli – güvenlikli – kaliteli malzemeli – orta üzeri fiyat ise

•Kaplamalı kapı

7. Kaplamalı özel estetikli – özel güvenlikli – kaliteli malzemeli – fiyat farkı olabilir ise

•Özel güvenlikli kaplamalı kapı
Klasik kapı ihtiyaç şekilleri:

Standart çelik kapı seçerken ihtiyacıma göre nasıl kapı seçerim bu konuda düşünmeniz gerekmektedir. Bunun için şöyle birkaç soru soralım, kendimize:

•Eski kapım kullanılmaz hale geldi yenilensin hem de yenilemişken biraz daha sağlam olsun , başka bir şey istemiyorum diye düşünüyorsanız size tavsiye edeceğimiz kapı standart çelik kapı olur.
•Kiracıyım mal sahibim çok sevdiğim birisi kapı seçimini bana bıraktı hem iyisi olsun hem de çok pahalı olmasın istiyorsanız. Özel güvenlikli standart kapılarımızı tavsiye ederiz.
•Ben kapıya fazla para harcamak istemiyorum ama iyi bir kapı da satın almak ve çok estetik olmasa da uzun yıllar gitsin, yalıtımı iyi olsun cin gibi bir alış-veriş yapayım, standart sınıfın en iyisi olsun diyorsanız sizin seçiminiz özel güvenlikli standart çelik kapı olmalıdır.
Kaplamalı kapılar nedir:

                     

    Çelik kapıyı kanadından kasasına kadar, eski tarz güzel ahşap kapılara benzetmek ya da yeni tarz güzel kapılar yapmak için çeliği komple ahşap kaplama şekli, kaplamalı kapıyı ortaya çıkarmıştır.

    En güzel mobilyayı çelik kapıda kullanmak istiyorsanız ve evinizde ya da sitenizde hep ahşap argümanlar ağırlıklıysa ve bunu güvenlikle birlikte satın almak istiyorsanız kaplamalı kapılardan başka seçeneğiniz yok.

   Kapım hem en sağlam hem de en güvenlikli ve en estetik kapı olsun hatta kapı da demir görmek istemiyorum diyorsanız, kapınız özel güvenlikli mobilya kapımız olmalıdır.

   Ücreti diğerlerinden fazla olsa da estetiğine ben karar vereyim, merkezi kilitten başka ilave güvenlikli bir şeyler de olsun tornavida, levye, kriko gibi cisimlerle açılması imkansız hale gelsin neden açılmayacağına da sözle değil görerek ikna olayım ve kapıda benim için son nokta olsun demek için özel güvenlikli kaplamalı kapılardan şimdiden bir model seçmeye başlayın.

Panel kapılar benim hangi ihtiyaçlarımı görür?

 

   Aslında bu kapılar, kaplamalı ve standart sisınıfından çok daha sonra ortaya çıkmış üretim şeklidir. Bu bakımdan hem klasik sınıftan uzak kapı hem kaplamalı kapılardan daha ucuz kapıdır.

   Panel kapı Klasik ve kaplamalı kapının ortasında bir kapıdır. Çok iyi yapılmış bir panel kapı, kaplamalı kapı kadar sağlam olabilir. Düşük kalite malzeme ya da az malzeme kullanılan bir panel kapı ise hem daha pahalı hem klasik kapıdan daha zayıf ve kullanışsızdır. Bunun yanında panel kapılar her şekilde klasik kapılardan daha estetiktir.

Eskitme kapıları hangi durumlarda tercih etmeliyim?

 

   Normal çelik kapıdan daha güvenli olsun estetiği ön plana çıkarıp, göbekli mobilya ve saten aksesuardan, renk ve desenin ahengini bir arada görmek isteyenlere orta fiyata bir kapı almak hem de kaplamalı kapı gibi estetik farkı ödemek istemeyenlere göre bir kapı, her yerde bulamayacağınız bir tarz.

Kaplamalı Kapılar ve özel güvenlikli kaplamalı kapılar

   KAYNAK:https://www.celik-kapi.com/celik-kapi-nasil-secilir.html

Geri

Sitede ara

© 2011 Tüm hakları saklıdır.