LAMİNAT PARKE ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR

09.10.2011 16:37

 

Laminat parke ölçerken o kadar çok yöntem kullanan firmalar var ki . Bu firmaların hepsi kendi fiyatlandırma sistem veya geleneklerine göre ölçme sistemi uygularlar. Şimdi konuyu örneklerle biraz açalım.

1.Kimi firma nete net ölçer. Eni de boyuda örneğin 4*4 =16 metre kare hesaplar . Laminat parke montajı yaparken çıkan zayiatı hesaba katmaz. Metre kare birim fiyatını yüksek tutabilir. Ölçmede alanı en az hesaplama usulüdür . Fakat sadece laminat parke metre kare fiyatı soran müşteriye ; muhtemelen çıkan zayiatı hesaba katmadığı için laminat parke metrekare birim fiyatını piyasadan yüksek vermek zorunda kalır.
2.Diğer firma alanı net ölçer ve bu ölçüye süpürgeliği de ilaveten ekler .Örnek 4 metre gelen bir kenarı 5 er santim her iki tarafa süpürgelik ilave eder ve 4,10 metre olarak ölçer 4,10*4,10=16,81 metre kare kabul eder ve laminat parke birim fiyatıyla çarpar. Metre kare alan ölçüsü fazla ama muhtemelen laminat parke metre kare birim fiyatı biraz daha düşüktür.
3.Kimisi tamamlayıcı dekoratif aparat olarak kullanılan kapı önü çıtasını , metalini ayrı olarak toplam fiyatın altına ekler , kimisi hesaba eklemez benden hediye der ama laminat parke metrekare birim fiyatını yüksek tutabilir.
4.Bazı firmalar da laminat parke paket hesabı yaparak toplam fiyatı bulurlar .Her laminat parke paketinin içerdiği , kapladığı alan belli olduğu için , kullanılan laminat parke paketleri hesaplanır . Ama müşterinin laminat parkesi zayiatlıda işlenebilir. Veya bozuk çok zayiat veren ucuz laminat parkeler , paket hesabı işlenirse bozuk ve defolu laminat parkeler kesilip atılacağı için zayiat müşteriden çıkarılabilir. Yani kutu hesabı görünüşte müşteri lehinde gibi görünür , ama aleyhinde daha kolay kullanılabilir. Ve satıcı kutu hesabı yaptığı için laminat parke metre kare birim fiyatını muhtemelen piyasadan yüksek vermek zorundadır.
5.Kimisi ki en çok kullanılan usul budur ; laminat parke yerine göre %3–%5–%7 zayiat verir .Ortalama laminat parke zayiatı %5 kabul edilir ve alanı net ölçer 4*4=16metrekare alan hesaplanır . %5 zayiat üzerine ilave edilir. 16 metre kare laminat parke zayiatı ( %5 ) 0,80 metre kare alan yapar. Toplamda 4*4=16 +0,80=16,80 metrekare laminat parke alanı hesaplanır.
Peki laminat parke zayiatı yüzdesi nedir ? Laminat parke kilit sistemleriyle bir birine yanaştırılıyor ve tutturuluyor , sırayla işlenen bir laminat parke paneli duvar dibine geldiğinde kesiliyor kilitli taraf kullanılıyor diğer kesilen laminat parke de kilit kalmadığı için atılıyor. Yani zayiat var.Tavsiyem evinize laminat parke yaptırmaya karar verdiğinizde:

1.Önce laminat parke markası belirleyin.
2.Aynı marka laminat parke satan (montajını yapan) birkaç parke firması evinize getirin.
3.Alan ölçüsü hiç sormayın.
4.Laminat parke metre kare birim fiyatı hiç sormayın.
5.Beğendiğiniz laminat parkeyi toplam kaç liraya yaparsın (götürü üsül) bitmiş fiyatını sorun.
6.Ödeme koşullarınızı laminat parke bayisine anlatın , bu şartlarda laminat parkeyi bana kaç liraya yaparsın sorusunu sorun.
7.İster en düşük fiyatı teklif edene yaptırırsın.
8.Yada kalitesine, işçiliğine ve ilgilenmesine inandığınız laminat parke bayisine yaptırırsın.
9.Şunu hiç unutmayın laminat parkeniz de her an şişme, kabarma, renk atma sıkıntısı yaşayabilirsiniz.
10.Laminat parkeciniz probleminizle ilgilenecek mi sorusunu da hesaba katın.
11.Çok pazarlık yapmak veya ucuza yaptırmaktansa kalitesine, geri hizmet servisine dürüstlüğüne inandığınız kaliteli , iyi bir geçmişi olan laminat parke firmasına yaptırın.
12.Unutmayın zararına kimse laminat parke satmaz . Kullanılacak
laminat parke süpürgeliğini, eşik çıtalarını da sorgula.
13.Bazı laminat parke markaların birkaç üretim serileri oluyor. Senin anlayacağın kalitesiz , orta (normal), lüks (üst) grupları . Dikkat et aynı marka laminat parke fiyat farklılıklarında aldanma .
14.Sakın evinin boyasını , kapısını ,seramiğini yapan usta tavsiyesiyle bir yerlere gitme. Muhtemelen gideceğin yer ustanın tanıdığıdır ve senin üzerinden komisyon veya eşantiyon alabilirler .
15.Laminat parkede sizin zannettiğiniz gibi örneğin 1000 YTL lik alışverişte 500 YTL si kardır zan etmeyin. Büyük işlerde metre karede 1 YTL, küçük işlerde 2 YTL kar kalır . Bu ölçüye dikkat ederek pazarlık edin laminat parke bayiinizin kalitesini elinizle düşürmeyin.
https://www.dekorasyonmalzemeleri.

Geri

Sitede ara

© 2011 Tüm hakları saklıdır.